Siiasupp ja äkine.

Foto: Kollaaž (2 x Brandon Teder, Hannes Dreimanis)
Kalatoitude retseptid
27. jaanuar 2023, 19:32

Lavly Perlingu raiskamisvaba supp ja äkine siiast (6)

Parempoolsed raiskamist ei salli – erakonna juht Lavly Perling võtab „Poliitköögis“ ette suure siiakala ning valmistab sellest äkist ning kalasuppi. Miks just siig? Sest Eesti filmikunstis, täpsemalt komöödias „Siin me oleme“ on see kala armastuse võrdkujuna välja toodud.

Vaja on

  • 1 keskmine siig

  • peotäis meelepärast supirohelist (tilli, peterselli)

  • 3 sibulat

  • 1-2 küüslauguküünt

  • 5-6 parajat kartulit

  • 2 liitrit vett

  • võid ja õli praadimiseks

  • soola ja pipart maitse järgi

  • 0,5 sidruni mahl

  • täisterasepikut või -saia

Tee nii

Puhasta kala. Tõsta paremad tükid fileest kõrvale – nendest saab äkise.

Ülejäänud kala pane koos naha ja peaga ühes soola, pipra ning maitserohelisega potti keema, nii tunniks ajaks. Kurna teise potti.

Võta kala välja, lase jahtuda ning nopi suuremad kalatükid eraldi taldrikule.

Koor ja tükelda kartulid. Tükelda sibulad, aga pane poole sibula osa kõrvale.

Aja pann kuumaks õli ja veidi võiga (nii tuleb parem maitse, aga samas ei pritsi), pruunista kartul. Lisa sibul ja pruunista veel veidi.

Võtta pott puljongiga, vala pannilt sisse sibula-kartulisegu ning lase õrnalt keema. Lisa kala. Maitsesta vajadusel soola ja pipraga.

Nüüd tee äkis. Hekselda siiafilee peenikeseks. Lisa pool tükeldatud sibulat varasemast ja küüslauguküüs. Maitsesta sidrunimahla ja soolaga. Maitse. Tahad veel küüslauku? Veel pipart või hapet?

Rösti sepik, määri veidi võid ja kata äkisega.

Serveeri koos supiga.

Naudi! Oled kasutanud kogu kala ära ja ei mingit raiskamist.