Foto: Jaan Heinmaa
Kalatoitude retseptid
19. jaanuar 2023, 07:48

RIKKALIK JA VALMIB RUTTU | Kala vürtsikas karrikastmes

See lihtsalt valmiv kalaroog on rikkalik ja üsna vürtsikas. Karripasta ja sriracha kogust võib soovi korral vähendada ja valmistada leebema kastme. Kala haudub kastme sees väga pehmeks ja jääb mahlane. Roa võib valmistada ka punase kalaga. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
500 g Nahata valge kala filee
2 spl Õli
1 tk Šalottsibul
1 spl Punane karripasta
2 tk Küüslauguküüs
2 tl Hakitud ingver
400 g Kookospiim
1 spl Sriracha kaste
1 spl Kalakaste
Sool
Must pipar
Keedetud riis, laimisektorid ja koriander serveerimiseks

Valmistamine

1. Maitsesta kalafilee soola ja pipraga. Kuumuta õli pannil, pane sinna kalafilee ja prae 3-5 minutit, sõltuvalt paksusest. Tõsta kuuma õli pannilt kalale peale, nii küpseb see kiiremini. Tõsta pannilt ära.

2. Kuumuta hakitud sibul pannil pehmeks. Lisa karripasta, purustatud küüslauk ja hakitud ingver ning kuumuta 1 minut. Alanda kuumust, lisa kookospiim, sriracha ja kalakaste ning kuumuta peaaegu keemiseni. Maitsesta soola ja pipraga.

3. Tükelda praetud kalafilee väiksemaks, pane tagasi pannile kastmesse ja kuumuta 5-6 minutit. Serveeri riisi, laimisektorite ja koriandriga.