Foto: Jaan Heinmaa
Linnuliha retseptid
12. jaanuar 2023, 07:33

LIHTSALT JA MAITSVALT | Mee-tšillikastmes broilerifilee

Kui soovid lihtsat ja maitsvat kanafileed, siis marinaadiks piisab magusast tšillikastmest, meest ja küüslaugust, nipet-näpet juurde. Maitsestumiseks piisab ka tunnikesest, kuid võid fileed ka eelmisel õhtul marinaadi panna. Kui sul küpsetusresti pole, siis võid ahjuvormi põhja asetada kortsutatud fooliumitüki, et küpsetusvedelikul oleks kusagile nõrguda ja kanatükid ei jääks vedeliku sisse hauduma. Hiljem vala leem kaussi kastmeks. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
10 minutit + tund maitsestumiseks + 30 minutit küpsetamiseks

Koostisosad
4 tk Broilerifilee
MEE-TŠILLIKASTE
0.5 dl Mesi
0.5 dl Magus tšillikaste
1 spl Tomatipüree või ketšup
1 spl Õli
2 tk Küüslauguküüs
0.5 tl Sool

Valmistamine

1. Aseta broilerifileed lõikelauale ja suru kämblaga läbi. Proovi suruda nii, et paksem osa jääks sama paksuks kui ülejäänud filee. Tõsta fileed kaussi.

2. Sega kokki mesi, tšillikaste, tomatipüree ja õli. Puhasta küüslauk ja pressi marinaadi hulka, maitsesta soolaga. Vala marinaad kaussi fileede peale ja mudi käega läbi, et kõik tükid oleksid kastmega koos. Kata kauss toidukilega ja tõsta vähemalt tunniks külmkappi maitsestuma.

3. Küpseta 225-kraadises ahjus restil umbes 30 minutit.