MAITSETE ADVENDIKALENDER 22 | Ahjupliin lõhemäärde ja kalamarjaga
Koostisosad
PLIINITAINAS
4.5 dl Piim
1 dl Maitsestamata jogurt
15 g Pärm
1 dl Nisujahu
1.5 dl Tatrajahu
1 tl Sool
35 g Või
2 tk Muna
SUITSULÕHEMÄÄRE
175 g Kuumsuitsulõhe
0.5 tk Sidrun
1 punt Till
200 g Hapukoor
2 tl Mesi
2 tl Dijoni sinep
Sool
Must pipar
PEALE
1 tk Punane sibul
100 g Kalamari
Valmistamine
16-20tk
1. Kuumuta piim ja jogurt käesoojaks. Kalla kaussi ja lahusta selles pärm. Sega hulka jahud ja sool.
2. Lase rätiku all 45-60 minutit kerkida, kuni pinnale tekivad mullid.
3. Valmista täidis. Tükelda kala, lisa poole sidruni koor ja pigista maitse järgi mahla. Haki till. Lisa kõik määrde ained kalale, sega läbi ja pane serveerimiseni külmkappi.
4. Kuumuta ahi 180 kraadini. Sulata või ja lase jahtuda. Sega munad ja või tainasse. Kalla tainas küpsetuspaberiga kaetud kõrgemate äärtega ahjupannile (25x35 cm). Küpseta 200-kraadises ahjus 25 minutit või kuni on pealt kuldpruun. Võta ahjust ja lase jahtuda.
5. Koori sibul ja lõika õhukesteks ratasteks. Lõika pliin ruutudeks. Tõsta peale lõhemääre, pane peale sibularattad, kalamari ja till. Serveeri kohe.
Kommentaarid (0)