Foto: Jaan Heinmaa
Nädala kook
16. detsember 2022, 09:54

NÄDALA KOOK | Šokolaadi-münditort, mida pole vaja küpsetada (3)

Tõeliselt šokolaadises tordis on tunda mõnusat mündimaitset nii põhjas kui täidises. Hõrk maius sobib peolauale kui valatud! Boonusena ei pea seda küpsetama ega ka želatiiniga tarretama. Tahenemise töö teeb ära šokolaad. Küll aga on vaja külmkapis seismiseks piisavalt aega ja serveerimiseni tasub seda külmas hoida.

Koostisosad
PÕHI
250 g Münditäidisega küpsised (nt Domino Marianne)
50 g Sulatatud või
TÄIDIS
200 g Münditäidisega šokolaad (nt After Eight)
200 g Tume šokolaad
350 g Maitsestamata toorjuust
2 dl Rõõsk koor 35%
KAUNISTAMISEKS
3 tk Münditäidisega šokolaad
3 tk Münditäidisega küpsis
Šokolaadikommid

Valmistamine

12 tk

1. Pane 24 cm lahtikäiva koogivormi põhja küpsetuspaber. Purusta küpsised kombainis. Sega sulavõiga ja suru koogivormi põhja. Pane täidise valmistamise ajaks külmkappi.

2. Tõsta 2-3 münditäidisega šokolaadi kaunistuseks kõrvale. Haki tume šokolaad ja sulata vesivannil.

3. Hõõru toorjuust pehmeks ja sega sulašokolaadiga. Vahusta koor ja sega segusse. Tõsta vaht vormi ja silu pealt. Pane vähemalt 2 tunniks külmkappi.

4. Eemalda kook ettevaatlikul vormist ja tõsta alusele. Kaunista šokolaadi, küpsiste ja kommidega.