Foto: Jaan Heinmaa
Sealiha retseptid
18. detsember 2022, 12:21

MAITSETE ADVENDIKALENDER 18 | Imelihtsad liharullid sinihallitusjuustu-jõhvikatäidisega

Kooreses kastmes pikantse täidisega liharullid  valmivad üsna lihtsalt, aga maitsevad luksuslikud. See roog sobib väga hästi peolaualegi. Rullide valmistamiseks võib hankida tükikese sea välisfileed või võtta juba valmis tambitud minutipihve. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
15 minutit + 20-25 minutit ahjus

Koostisosad
800 g Seavälisfilee (või 8 tk sealihast minutipihv)
100 g Sinihallitusjuust
6 spl Kuivatatud jõhvikas
1 spl Või
1 spl Õli
1 spl Rose pipar
3 dl Toidukoor
1 spl Sinep
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Tambi lihaviilud õhukeseks ja maitsesta soola ning pipraga. Haki sinihallitusjuust, pane koos jõhvikatega lihatükkidele. Keera rulli ja sule kokteiltiku või nööriga.

2. Pruunista rullid pannil või ja õli segus. Tõsta ahjuvormi.

3. Pane pannile rose pipar, koor ja sinep ning maitsesta soola ja pipraga. Kuumuta keemiseni ja kalla liharullidele. Küpseta 200-kraadises ahjus 20-25 minutit või kuni liha on pehme. Serveeri kartulipudru või köögiviljapüreega.