Foto: Jaan Heinmaa
Kalatoitude retseptid
8. detsember 2022, 05:12

MAITSETE ADVENDIKALENDER 8 | Marineeritud räimedfileed sinepikastmes

Mis võib olla veel parem kui omatehtud sinepikastmes räimefileed. Kenasti purki või kaussi laotud räimed on loodud jõululauale, nii su enda kui ka sõprade omale. Kui plaanid purgi külakostiks viia, siis soovitan ette mõelda ja kohe topelt koguse teha – räimed on nii maitsvad, et sinu kodust kaugemale nad ei pruugigi jõuda.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
30 minutit + vähemalt 30 tundi maitsestumiseks

Koostisosad
500 g Räimefilee
MARINAAD
1.5 dl Valge veini äädikas (6%)
2 tl Sool
5 dl Vesi
SINEPIKASTE
1.5 dl Felix Special sinep
2 spl Suhkur
1 tl Sool
1.5 dl Õli
1 spl Valge veini äädikas
2 spl Viski või brändi soovi korral
1 peotäis Värske till

Valmistamine

1. Sega kokku äädikamarinaad ja kui sool on lahustunud, vala räimefileedele. Lase külmkapis marineerida 4-5 tundi või üle öö. Nõruta räimed.

2. Sinepikastme tegemiseks pane sinep, suhkur ja sool kaussi. Hakka vispliga segama ja samal aja nirista hulka õli – esialgu väikeste kogustena, kui näed, et ained hakkavad segunema ning kaste muutub kergelt venivaks ja läikivaks, lisa vispeldamist jätkates ülejäänud õli, aga ikka peenikese nirena. Lõpuks lisa äädikas ja viski või brändi ning hakitud till.

3. Sega kaste nõrutatud räimefileedega läbi, seda on kõige parem teha käega. Tõsta fileed purkidesse, kui kaussi jääb veel kastet, siis tõsta see lusikaga kaladele. Lase külmkapis maitsestuda vähemalt 1 ööpäev, enne kui lauale tõstad.