NÄDALA MAIUS | Ahjuõunad kondenspiima ja vanillikastmega vanaema kokaraamatust
Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
30 minutit + 20–30 minutit ahjus
Koostisosad
8 tk Keskmine õun
100 g Kondenspiim karamelliga
1 dl Suhkur
0.5 dl Riivsai
0.5 tl Jahvatatud kaneel
1 tk Väike muna
40 g Või
VANILLIKASTE
6 dl Piim
3 tk Muna
3 spl Suhkur
1 tk Vaniljekaun
Valmistamine
1. Pese ja koori õunad. Õõnesta südamik õiepõhja poolsest otsast välja nii, et õõnestusel jääks põhi alla.
2. Tõsta õõnsustesse lusikatäis kondenspiima. Sega suhkur, kaneel ja riivsai.
3. Pintselda õunad pealt lahtiklopitud munaga, pane igale õunale peale võitükike ja riputa üle riivsaiaseguga. Aseta ahjuplaadile.
4. Küpseta 200-kraadises ahjus 20‒30 minutit, kuni õunad on pehmed, aga ei lagune.
5. Valmista vanillikaste. Lase piim koos vanillikaunaga keema. Klopi munad suhkruga heledaks vahuks. Vala munavahule kloppides veidi kuuma piima. Vala segu uuesti kastrulisse ja kuumuta (ära lase keema tõusta, sest munavalge muutub tükiliseks), kuni kaste pakseneb. Lisa näpuotsaga soola.
6. Võta vaniljekaun välja, jahuta kaste ja serveeri ahjust võetud õuntega.
Kommentaarid (0)