Foto: Jaan Heinmaa
Sealiha retseptid
4. detsember 2022, 11:40

MAITSETE ADVENDIKALENDER 4 | Vahemerelise täidisega seafilee

Spinati, feta juustu ja päikesekuivatatud tomatitega täidetud seafilee jääb hästi mahlane. Palsamiäädika määre annab rikkaliku maitse. See roog sobib suurepäraselt ka praeks pühadelauale ja on oluliselt vähem rasvane, kui traditsiooniline seapraad. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
20 minutit + 20-30 minutit ahjus

Koostisosad
700 g Sea sisefilee
TÄIDIS
1 spl Oliiviõli
3 tk Küüslauguküüs
1 tl Jahvatatud paprika
75 g Beebispinati lehed
0.5 tl Sool
6 tk Päikesekuivatatud tomat
100 g Feta juust
MÄÄRIMISEKS
0.5 dl Palsamiäädikas
2 spl Oliiviõli
1 spl Dioni sinep
1 spl Hakitud romariin
1 spl Riivitud sidrunikoor
3 tk Küüslauguküüs
1 tl Sool
0.25 tl Must pipar

Valmistamine

1. Kuumuta ahi 220 kraadini. Aja õli pannil kuumaks, lisa paprika ja 3 riivitud küüslauguküünt. Kuumuta kiirelt läbi.

2. Lisa ribadeks lõigatud spinat ja kuumuta kuni see pehmeneb. Maitsesta soolaga ja tõsta pannilt ära majapidamispaberile ning vajuta õrnalt vedelikku välja. Pane kaussi, lisa hakitud päikesekuivatatud tomatid ja feta juust.

3. Klopi palsamiäädikas, õli, sinep, rosmariin, sidrunikoor, riivitud küüslauk, sool ja pipar ühtlaseks.

4. Lõika filee pikuti keskelt pooleks nii, et ei lõika liha päris läbi, vaid see jääb 5-6 mm ulatuses kokku. Ava nagu raamatut. Tee mõlemale poolele pikuti veelkord sisselõiked ja ava ka need. Tambi servad lihahaamriga õhemaks.

5. Maitsesta liha soola ja pipraga, tõsta peale spinatisegu. Keera rulli ja seo nööriga kinni. Aseta ahjuvormi ja määri palsamiäädika määrdega igast küljest kokku.

6. Pane ahju ja küpseta 15 minutit. Alanda siis kuumus 190 kraadini ja küpseta veel 20-30 minutit, sõltuvalt filee paksuses. Lase 10 minutit seista ja lõika viiludeks.