Foto: Jaan Heinmaa
Tiina Lebane 14. november 2022 09:29
Lihtne ja kiirelt valmiv, et väga maitserohke köögiviljaroog, millele saad anda maitsenüansse erinevate praejuustudega. Kasuta kindlasti just praejuustu, sest see ei sula kuumas roas laiali ja annab roale nii maitset kui ka konsistentsi. Portsjonile tõsta kindlasti ka natuke maitsestamata jogurtit või hapukoort, see teeb maitse sametisemaks. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
2 spl Õli
200 g Praejuust
1 tk Suur sibul
700 g Kartul
1 tl Karripasta
500 g Purustatud tomatid
1 tk Puljongikuubik
Sool
Must pipar
200 g Külmutatud herned
Värske koriander või petersell
Maitsestamata jogurt soovi korral

Valmistamine

1. Kuumuta poti põhjas 1 sl õli, lõika juust kuubikuteks ja prae kuumas õlis segades 2-3 minutit. Tõsta pannilt ära.

2. Koori sibul ja haki peeneks. Koori kartulid ja lõika kuubikuteks. Lisa pannile veel 1 sl õli ja prae selles sibul kuldseks. Lisa kartulikuubikud ja karripasta, sega hoolikalt ja kuumuta 2-3 minutit. Lisa purustatud tomatid. Täida tomatikarp või -purk veega ja lisa see koos puljongikuubikuga potti. Lase keema tõusta ja hauta tasasel tulel 15-20 minutit või kuni kartul on pehme. Maitsesta soola ja pipraga.

3. Kui kartulid on pehmed, lisa potti herned, praejuustukuubikud ja peotäis hakitud maitserohelist. Kuumuta veel 3-4 minutit.

4. Serveerides tõsta soovi korral taldrikusse lusikatäis maitsestamata jogurtit ja puista peale värskeid ürte.