LIHTNE JA KIIRELT VALMIV | Kartuli-tomatipada praejuustuga
Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
Koostisosad
2 spl Õli
200 g Praejuust
1 tk Suur sibul
700 g Kartul
1 tl Karripasta
500 g Purustatud tomatid
1 tk Puljongikuubik
Sool
Must pipar
200 g Külmutatud herned
Värske koriander või petersell
Maitsestamata jogurt soovi korral
Valmistamine
1. Kuumuta poti põhjas 1 sl õli, lõika juust kuubikuteks ja prae kuumas õlis segades 2-3 minutit. Tõsta pannilt ära.
2. Koori sibul ja haki peeneks. Koori kartulid ja lõika kuubikuteks. Lisa pannile veel 1 sl õli ja prae selles sibul kuldseks. Lisa kartulikuubikud ja karripasta, sega hoolikalt ja kuumuta 2-3 minutit. Lisa purustatud tomatid. Täida tomatikarp või -purk veega ja lisa see koos puljongikuubikuga potti. Lase keema tõusta ja hauta tasasel tulel 15-20 minutit või kuni kartul on pehme. Maitsesta soola ja pipraga.
3. Kui kartulid on pehmed, lisa potti herned, praejuustukuubikud ja peotäis hakitud maitserohelist. Kuumuta veel 3-4 minutit.
4. Serveerides tõsta soovi korral taldrikusse lusikatäis maitsestamata jogurtit ja puista peale värskeid ürte.
Kommentaarid (0)