Vürtsikas kõrvitsa-kookose supp

Foto: Evelin Ilves
Evelin Ilves 30. oktoober 2022 08:04

Vihmasabin on sügise hääl, kutsudes kolde ette ja rohkem puhkele. Pimedas ja külmas pole siinkandis aastatuhandeid päevad läbi tööd vihutud, aga nüüd on uued ajad. Sestap tuleb ennast toiduga katsuda seestpoolt soojendada, et sära silmades alles jääks.

Aasia köökides leidub tuhandeid tuliste vormi-, poti-ja supiroogade retsepte, neist palju kiirelt ja lihtsalt valmistatavad ning enamasti kehale kerged ja kasulikud. Jagan täna üht lihtsaimast lihtsamat, aga nii maitsvat sügissupi retsepti, mis taaskord külmikus seistes isegi paremaks läheb.

4-6-le

Vaja läheb:

  • 400g kõrvitsat, püreestatud (u 0,5 väiksemat kõrvitsat)

  • 400g kookospiima

  • 0,5-1 tass praetud metsaseeni (vajadusel asenda kasvatuse omadega - parimad on šitaaked, portobellod või pruunid šampinjonid)

  • 1 spl värsket laimimahla (2-3 laimist)

  • 1 spl punast karripastat (sobivaim on Tai stiilis pasta)

  • 2 spl kalakastet (Thai Fish Sauce)

  • 1-2 spl head sojakastet

  • Värsket peterselli, koriandrit või mõnusaid idusid serveerimiseks

Tee nii:

Eemalda kõrvitsalt seemned ja pane koos koorega 15-20 minutiks 200C ahju - kuni ta pehmeks küpseb. Seejärel kaabi kogu vili, mille kätte saad, blenderisse ja püreesta.

Sega kookospiimaga, kuumuta keemiseni, maitsesta karripasta, laimimahla, kala-ja sojakastmega, pista sisse praetud seened ning kaunista maitserohelisega, kui seda oma kallitele lauale kannad.

Imelihtne vürtsikas ja toitev roog, mis kogu su olemuse südamest suuni kuumaks kütab.