Pille Enden 26. oktoober 2022 10:24
Nuikapsanuudlid on tervislikud ja maitsvad, heaks vahelduseks tavapärastele pastatoodetele ning gluteenivabad ka. Selle roa kõige keerukam tegevus on nuikapsast nuudlite lõikamine. Seda on kõige lihtsam teha spiraallõikuriga, aga saab teha näiteks julienne lõikuriga või lõigata lihtsalt noaga võimalikult peened tikud. Muus osas käib roa valmistamine lihtsalt. 

Kogus: kahele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
2 tk Nuikapsas (u 500 g)
1 spl Õli
75 g Peekonikuubikud
1 tk Sibul
Sool
Must pipar
2 spl Või
0.75 dl Riivitud parmesan
2 spl Hakitud petersell

Valmistamine

1. Koori nuikapsad ja lõika peeneteks ribadeks noa, julienne lõikuri või spiraallõikuriga.

2. Kuumuta õli pannil. Pruunista peekonikuubikuid ja hakitud sibulat kuni peekon on krõbe ja sibul karamelline,aga mitte kõrbenud. Tõsta pannil ära, jäta 1 sl rasva pannile, ülejäänu kalla ära.

3. Pane pannile nuikapsanuudlid ja maitsesta soola ning pipraga. Prae keskmisel kuumusel, segades, kuni need on parajalt pehmed, 10-12 minutit.

4. Lisa pannile või ja lase sulada. Pane pannile tagasi peekoni-sibulasegu, sega hulka pool riivjuustust ja kuumuta läbi. Maitsesta veel, kui vaja.

Serveeri ülejäänud juustu ja peterselliga.