Tiina Lebane 9. oktoober 2022 09:40
Suhkru ja võiga praetud sibulad, parmesani ja sinihallitusjuustuga koorene pirukatäidis – nautlejatele polegi vaja rohkem öelda! Serveeri pirukat värskelt ahjust võetuna, nii on see parim.

Koostisosad
PÕHI
100 g Või
2.5 dl Nisujahu
0.5 tl Sool
1 tl Kuivatatud tüümian
1 spl Külm vesi
TÄIDIS
3 dl Toidukoor 20%
2 tk Muna (L)
100 g Riivitud parmesan
100 g Sinihallitusjuust
2 spl Värsked tüümianilehekesed
0.5 tl Must pipar
0.5 tl Sool
5 tk Väiksem punane sibul
Või praadimiseks
1 spl Suhkur
2 spl Värskelt pressitud sidrunimahl
Sibulavarred soovi korral

Valmistamine

8-12 tk

1. Tükelda külm või kaussi, lisa jahu, sool ja kuivatatud tüümian ning näpi kõik puruseks seguks. Lisa 1 sl külma vett ja sega tainaks. Suru tainas võiga määritud 22 cm pirukavormi põhja, torka kahvliga sisse mõned augud ja pane täidise valmistamise ajaks külmkappi.

2. Sega omavahel koor, munad, riivitud parmesan ja tükeldatud sinihallitusjuust. Lisa värske tüümian, sool ja pipar.

3. Koori sibulad ja viiluta pikuti. Sulata pannil veidi võid, lisa suhkur ja ning prae sibulaid kuumal pannil paar minutit segades. Pigista sidrunimahla peale ja tõsta pann pliidilt ära.

4. Küpseta pirukapõhja 200-kraadises ahjus 10 minutit. Vala koore-juustusegu vormi. Kui soovid, aseta peale mõned rohelised sibulavarred ja tõsta punased sibulad täidisele sibulavarte vahele. Küpseta pirukat veel umbes 30 minutit.

5. Lase pirukal enne serveerimist 15-20 minutit jahtuda, siis on seda lihtsam lahti lõigata.