Taimetoidu retseptid
27. oktoober 2022, 07:47

MAHLANE JA GLUTEENIVABA | Baklažaanipõhjal pitsad

Pitsat võib valmistada ka nii, et põhi ei ole pärmitainast, vaid hoopis baklažaanist. Baklažaanist saab üsna mahlase pitsapõhja ja lisaks gluteenivaba ka. Tomatikastmeks võib kasutada nii valmis pitsakastet kui keeta ise. Esimesel juhul on valmistusaeg oluliselt lühem. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
60 minutit + 33-35 minutit ahjus

Koostisosad
2 tk Baklažaan (600g)
1 spl Jämesool
2 spl Õli
250 g Mozzarella
5 spl Riivitud parmesan
2 tl Kuivatatud pune või basiilik
12 tk Kirsstomat
Basiilukulehed serveerimiseks
TOMATIKASTE
600 g Tomat
2 spl Oliiviõli
2 tk Küüslauguküüs
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Koori baklažaanid. Lõika pikuti või diagonaalis 2 cm paksusteks viiludeks.

2. Lao viilud majapidamispaberile, puista peale jämesoola ja lase 20 minutit seista. See aitab baklažaanist vett väljutada.

3. Pühi sool viilude pealt ära, patsuta viilud majapidamispaberiga kuivaks ja lao küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Nirista peale veidi õli ja pintselda see ühtlaselt laiali.

4. Puista peale punet või basiilikut ja küpseta 200-kraadises ahjus 25 minutit.

5. Vahepeal valmista tomatikaste. Haki tomatid. Kuumuta kastrulis 2 sl õli, lisa hakitud küüslauguküüned ja kuumuta läbi. Lisa tomatid ja maitsesta soolaga. Hauta 10-12 minutit või kuni tomatid on hästi pehmed. Töötle saumikseriga püreeks. Maitsesta veel soola ja pipraga, kui vaja.

6. Võta baklažaaniviilud ahjust ja lase 5 minuti jahtuda.

7. Määri peale tomatikaste. Lõika mozzarellapallidest viilud ja lao baklažaanidele. Aseta peale poolitatud kirsstomatid, nirista oliiviõli ja puista riivitud parmesani. Küpseta 8-10 minutit või kuni juust on sulanud. Serveeri basiilikulehtedega.