Pille Enden 23. september 2022 07:05
Spagetikõrvits on vahva vili, mille ahjus küpsenud sisu saab kahvliga spagetitaolisteks ribadeks rebida. Sisu võib süüa niisama, kui maitsestada soola-pipraga ja niristada peale õli. Lisaks sobib nii küüslauk kui parmesani juust. Aga kui segada kõrvitsaribad pitsakastme, juustu ja pepperoni vorstiga ning küpsetada see kõik ahjus, on tulemuseks maitsev roog sügisõhtuks. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
20 minutit + 35 minutit ahjus

Koostisosad
1 tk Spagetikõrvits ( u 1kg)
Oliiviõli
80 g Viilutatud pepperoni vorst
2 dl Pitsakaste
4 dl Riivitud mozzarella
0.5 dl Hakitud petersell
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Kuumuta ahi 200 kraadini. Poolita kõrvits ja eemalda seemned.

2. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. Puista kõrvitsa lõikepindadele soola ja pipart ning pintselda õli.

3. Aseta kõrvitsapoolikud ahjuplaadile lõikepind all ja küpseta 30 minutit. Võta ahjust ja lülita ahi grillrežiimil 230 kraadile.

4. Vahepeal haki pool pepperoniviiludest või lõika ribadeks. Soovi korral võib need pannil krõbedaks praadida.

5. Kaabi kõrvitsast kahvliga spagetilaadsed ribad ja pane kaussi. Lisa pitsakaste, pool mozzarellast ja hakitud pepperoni. Maitsesta soola ja pipraga. Sega kahvliga läbi ja tõsta kõrvitsapoolikutesse.

6. Lao peale terved vorstiviilud. Puista peale ülejäänud mozzarella ja petersell. Küpseta grillreziimil 4-5 minutit kuni juust on sulanud ja pruunistunud.

7. Võta ahjust, lase veidi jahtuda ja lõika pooleks või viiludeks.