NII MAITSEV ROOG! Spagetikõrvits pepperoni pitsa täidisega
Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
20 minutit + 35 minutit ahjus
Koostisosad
1 tk Spagetikõrvits ( u 1kg)
Oliiviõli
80 g Viilutatud pepperoni vorst
2 dl Pitsakaste
4 dl Riivitud mozzarella
0.5 dl Hakitud petersell
Sool
Must pipar
Valmistamine
1. Kuumuta ahi 200 kraadini. Poolita kõrvits ja eemalda seemned.
2. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. Puista kõrvitsa lõikepindadele soola ja pipart ning pintselda õli.
3. Aseta kõrvitsapoolikud ahjuplaadile lõikepind all ja küpseta 30 minutit. Võta ahjust ja lülita ahi grillrežiimil 230 kraadile.
4. Vahepeal haki pool pepperoniviiludest või lõika ribadeks. Soovi korral võib need pannil krõbedaks praadida.
5. Kaabi kõrvitsast kahvliga spagetilaadsed ribad ja pane kaussi. Lisa pitsakaste, pool mozzarellast ja hakitud pepperoni. Maitsesta soola ja pipraga. Sega kahvliga läbi ja tõsta kõrvitsapoolikutesse.
6. Lao peale terved vorstiviilud. Puista peale ülejäänud mozzarella ja petersell. Küpseta grillreziimil 4-5 minutit kuni juust on sulanud ja pruunistunud.
7. Võta ahjust, lase veidi jahtuda ja lõika pooleks või viiludeks.
Kommentaarid (0)