Koostisosad
1 tk Doraado
1 tk Väike sibul
1 tk Tomat
0.5 tk Paprika
2 spl Õli
1 cm Ingverijupp
1 spl Oliiviõli
Sool
Must pipar
MARINAAD
0.5 tk Punane tšilli
1 tk Küüslauguküüs
1 tl Riivitud ingver
2 spl Värskelt pressitud laimimahl
1 punt Koriandrilehed
2 spl Oliiviõli
1 tl Mesi
2 tl Kuivatatud pune
2 tl Sool
0.5 tl Must pipar
Valmistamine
1. Eemalda tšillikaunal seemned ja haki jämedalt. Koori küüslauk ja haki.
2. Pane kõik marinaadi ained kombaini või töötle saumikseriga ühtlaseks. Kui marinaad on liiga paks, lisa laimimahla või vett.
3. Eemalda kala soomused. Roogi kala ja lõika ära lõpused. Kuivata kala majapidamispaberiga.
4. Koori sibul ja lõika sellest õhukesed poolrattad, haki tomat, lõika paprika peeneteks tikkudeks.
5. Kuumuta õli pannil, hauta sibul 3-4 minutiga poolpehmeks, lisa tomatid ja paprika. Hauta veel paar minutit, maitsesta soola, pipra, riivitud ingveri ja laimimahlaga.
6. Aseta kala küpsetuspaberiga kaetud ahjuvormi. Tee ühele küljele 3-4 cm vahedega sisselõiked. Täida kala kõht köögiviljaseguga ja määri peale marinaad. Küpseta 200-kraadi juures 15-20 minutit. Võta ahjust, lase 5 minutit seista ja serveeri meelepärase lisandiga.
Kommentaarid (0)