TOIDUKALLINEMISE AJAL VÄÄRT KINGITUS! Magushapu heeringas õuna ja redisega
Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
30 minutit + maitsestumiseks ööpäev
Koostisosad
1 dl Suhkur
2 dl Vesi
2 spl Äädikas 30%
Mõned rohelise pipra terad
1 tk Punane sibul
1 tk Väike hapukam õun
50 g Redised
2 spl Hakitud till
400 g Soolaheeringafilee
Valmistamine
1. Mõõda potti suhkur, vesi, äädikas ja pipraterad ning kuumuta keemiseni. Tõsta tulelt ja lase maha jahtuda.
2. Koori sibul ja lõika õhukesteks viiludeks. Koori ja puhasta õun ning haki kaussi väikesteks tükikesteks, samasse haki ka redised ja till, sega läbi. Lõika heeringafileed umbes 1 cm tükkideks.
3. Tõsta pool hakitud segust purgi või kausi põhja, tõsta peale pooled heeringatükid ja sibularõngad. Pane ülejäänud ained anumasse samamoodi kihiti, jättes kõige peale mõned sibularõngad. Vala peale jahtunud marinaad, kata purk või kauss kaanega ning tõsta järgmise päevani külmkappi maitsestuma. Marineeritud heeringas säilib külmas umbes nädal aega.
Kommentaarid (0)