Tiina Lebane 15. september 2022 07:57
Magushapus marinaadis heeringas peeneks hakitud köögi- ja puuviljaga on mõnus amps. Valmista endale ja söö koos kuuma keedukartuli või tumeda leivaga. Või pakenda väiksematesse purkidesse ja võtta külakostiks kaasa. Nüüdsel toidukallinemise ajal väga väärt kingitus! Õun annab heeringale värske ja hapuka nüansi, redised lisavad mõrkjust.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
30 minutit + maitsestumiseks ööpäev

Koostisosad
1 dl Suhkur
2 dl Vesi
2 spl Äädikas 30%
Mõned rohelise pipra terad
1 tk Punane sibul
1 tk Väike hapukam õun
50 g Redised
2 spl Hakitud till
400 g Soolaheeringafilee

Valmistamine

1. Mõõda potti suhkur, vesi, äädikas ja pipraterad ning kuumuta keemiseni. Tõsta tulelt ja lase maha jahtuda.

2. Koori sibul ja lõika õhukesteks viiludeks. Koori ja puhasta õun ning haki kaussi väikesteks tükikesteks, samasse haki ka redised ja till, sega läbi. Lõika heeringafileed umbes 1 cm tükkideks.

3. Tõsta pool hakitud segust purgi või kausi põhja, tõsta peale pooled heeringatükid ja sibularõngad. Pane ülejäänud ained anumasse samamoodi kihiti, jättes kõige peale mõned sibularõngad. Vala peale jahtunud marinaad, kata purk või kauss kaanega ning tõsta järgmise päevani külmkappi maitsestuma. Marineeritud heeringas säilib külmas umbes nädal aega.