Tiina Lebane 31. oktoober 2022 14:03
Kokkuhoiu ajastul tuleb leida kokkuhoiunippe ka söögitegemisel. Üheks selliseks on hakkliha n-ö pikendamine rikota või ka kohupiimaga. Minu esimene soovitus on kasutada just rikotat, sest erinevalt kohupiimast, mis on valmistatud hapupiimast ja seetõttu üsna happeline, valmistatakse rikotat juustuvadakust ning on seetõttu maitselt mage ja koostiselt rasvasem. Eestis valmistatud rikota-kohupiim on ideaalne toode, mida hakkliha hulka lisada – see on kaltsiumirikas, vähem rasvane kui ehtne rikota ja tunduvalt mahedama maitsega kui kohupiim. 

Koostisosad
1 tk Sibul
400 g Seguhakkliha
3 spl Hakitud ürdid (petersell, murulauk, sibulavarred)
3 spl Riivsai
1 tk Muna
200 g Rikota (või kohupiim)
1 tl Sool
0.5 tl Purustatud pipar
Õli praadimiseks

Valmistamine

6 tk

1. Koori ja haki sibul peeneks. Lisa hakkliha, ürdid, riivsai, muna ja kohupiim ning maitsesta soola ja pipraga. Sega tainas hoolikalt läbi, käega mudides saad eriti ühtlase tulemuse. Vormi tainast 6 pontsakat pihvi.

2. Kuumuta pannil õli ja prae pihve keskmisel kuumusel mõlemalt poolt umbes 5 minutit. Tõsta pihvid kõrvale ja prae pannile jäänud vedelikus näiteks šampinjone lisandiks.