Linnuliha retseptid
5. november 2022, 17:55

LIHTNE PIDULIK PRAAD | Tervelt küpsetatud ahjukana

Mee, sojakastme, sinepi ja värskete ürtidega maitsestatud terve kana küpsetamine on ootamatult lihtne ja tulemus väga maitsev. Tervest kanast jääb hea õnne korral midagi ka järgmiseks söögikorraks, näiteks kondid ja ehk ka natuke liha, millest saab näiteks köögivilju ja makarone lisades lihtsa maitsva kanasupi.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
10 minutit + 1,5 tundi küpsetamiseks

Koostisosad
1 tk Terve kana (1,5 kg)
MAITSESTAMISEKS
2 spl Õli
1 spl Sinep
1 spl Sojakaste
1 spl Mesi
2 spl Hakitud ürdid, nt basiilik v tüümian
1.5 tl Sool
0.5 tl Must pipar

Valmistamine

1. Pane ahi 200 kraadi peale sooja. Aseta kana sobivasse ahjuvormi. Sega kokku kõik maitseained ja pintselda kana igast küljest üle, püüa kasutada ära kogu maitsesegu.

2. Vala vormi põhja 1 dl vett. Aseta vorm ahju alumisse kolmandikku ja küpseta 30 minutit. Alanda kuumus 175 kraadini ja küpseta veel umbes 1 tund. Kui vedelikku jääb oluliselt vähemaks, siis vala veidi juurde ja kasta kana küpsemise ajal paar korda. Kui sul on lihatermomeeter, siis torka see paksemasse kohta ja kui sisetemperatuur on 82 kraadi, on kana parajalt küps.

3. Lase enne lahti lõikamist 15 minutit seista. Leem kalla pannilt kaussi ja kasuta kastmeks.