Mandlikorvikesed kreemi ja marjadega

Foto: Evelin Ilves
Küpsetised
4. september 2022, 07:08

EVELIN ILVESE KOKAKOOL | Mandlikorvikesed kreemi ja marjadega

Kui sügis hakkab endast märku andma ning õhtud aina lühenevad, tundub mulle alati, et nüüd tekib aega nokitsemiseks ja võimalust ka töömahukamaid meisterdamisi ette võtta. Kui ilm õue ei kutsu, tuleb ju tubaselt midagi mõnusat teha.

Jagan teiega täna üht suurepärast võimalust peenemaks näputööks ning võimalust valmistuda ka nädala pärast saabuda võivateks ootamatuiks külalisteks. Sest kui meil on kapis mõned mandlikorvikesed, saab sinna alati midagi sisse leiutada - kasvõi ainult moosi ja hapukoort - ning imeline ja ilus dessert on minutitega kohvi kõrvale valmis.

12 tk

Vaja läheb:

  • 200 g mandlilaaste

  • 2 munavalget

  • 1 spl tuhksuhkrut

  • 1 spl vaniljesuhkrut

  • 2 sidruni riivitud koort

  • Näpuotsaga peent soola

Kreemiks:

400-800ml jääkülma kookoskoort (võid teha hoopis keedukreemi või vahukoorega)

Kaunistuseks:

Värskeid marju ja söödavaid lilli või hoopis lusikake marmelaadi, želeed või lemmikmoosi. Isegi hea komm sobib oivaliselt korvikest täiustama.

Tee nii:

Hoia kookoskoort enne vahustamist vähemalt 6 tundi (parem kui üle öö) külmikus.

Korvikesteks: sega mandlilaastud munavalge, suhkru, soola ja sidrunikoorega korralikult läbi. Vooderda muffinivormi pesad küpsetuspaberiga (silikoonvormi puhul pole seda vaja teha) ja suru mandlisegu pesade põhja ning äärtesse. Küpseta 150-kraadises ahjus 20-25 minutit kuni korvikesed on kuldpruunid. Lase täielikult ära jahtuda, tõsta korvikesed koos küpsetuspaberiga vormist välja ja eemalda ettevaatlikult paber.

Vahusta kookoskoor ilma midagi lisamata (ta on loomulikult pisut magus) kõvaks vahuks. Tõsta vahetult enne serveerimist paras lusikatäis vahukoort korvikesse, kaunista marjade-moosi-lillede-kommidega ja naudi võrratut ja pea patuvaba magusat ampsu.

Pildil on kookoskoor, punase sõstra želee ja Kadrioru pargi niitmata ala põllulilled. Toredat nautimist!

Armastust teie südameisse ja padadesse!

Evelin