Taimetoidu retseptid
5. august 2022, 07:21

ALATI OODATUD | Praetud riis sealiha, rediste ja hoisinkastmega

Hea riisiroog on alati oodatud! Tükelda ja haki kõik koostisained alguses valmis, siis läheb toiduvalmistamine kiiremini. Redis on sinepi sugulane ja siit ka tema mõrkjas maitse. Kuumutades muutub redis magusamaks ja annab ampsule mahlasust. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
400 g Sealiha või - strooganov
200 g Redised
1 tk Sibul
4 tk Küüslauguküüs
1 cm Ingveri tükk
1 tk Punane tšilli
1 tk Paksoi
Õli praadimiseks
500 g Keedetud riis (160-170g keetmata)
3 spl Hoisinikaste
2 spl Sojakaste
2 spl Riisi - või õunasiidriäädikas

Valmistamine

1. Kui sul on terve lihatükk, lõika see 2-sntimeetristeks viiludeks ja need omakorda 2-sentimeetristeks ribadeks (mugav on kasutada poest ostetud ja valmis lõigatud strooganoviribasid). Pese redised ja poolita, suuremad lõika 4 sektoriks. Koori ja haki sibul, küüslaugud ja ingver, poolita tšilli, eemalda seemned ja haki kaun peeneks. Eralda paksoilehed, pese ja lõika ribadeks.

2. Prae liharibad kõrgel kuumusel õlis läbi, lisa redised ja prae 2 minutit. Tõsta pannilt ära.

3. Lisa pannile õli ja prae keedetud riisi 2-3 minutit või kuni see hakkab krõbedamaks muutuma. Alanda kuumust ning lisa riisi hulka sibul, küüslauk, ingver, tšilli ja paksoi, kuumuta 4-5 minutit. Vahepeal sega omavahel kokku hoisin- ja sojakaste ja äädikas.

4. Tõsta liha koos redistega pannile tagasi, lisa kastmesegu ja kuumuta segades paar minutit, et kaste jõuaks kogu riisimassi maitsestada.  Söö kohe.