Küpsetamata magustoidud
20. august 2022, 14:31

NAGU LAPSEPÕLVES | Odrajahuvaht sõstardega

Nostalgiline magustoit tuleb kõige parem just suvel värskete küpsete marjadega valmistades. Sõstrad, nii mustad kui punased sobivad oma intensiivse maitsega vahu valmistamiseks ideaalselt. Aga hilisuvel võib magustoitu valmistada ka pohlade või arooniatega. Külma piima juurde ja lihtne suvine magustoit on serveerimiseks valmis!

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1.25 l Vesi
400 g Punased ja/või mustad sõstrad
1.5 dl Suhkur
2 dl Odrajahu

Valmistamine

1. Aja potis vesi keema, pane sinna puhastatud sõstrad ja suhkur. Keeda kuni marjad on pehmed 7-8 minutit. Kalla sõelale ja suru marjakestadest võimalikult palju mahla välja.

2. Kalla vedelik tagasi potti, kuumuta keemiseni ja nirista juurde odrajahu, samal ajal hoogsalt segades. Keeda keskmisel kuumusel segades 8-10 minutit poolpaksuks pudruks.

3. Võta pliidilt ja lase jahtuda. Seejärel vahusta mikseriga heledaks vahuks. Serveeri koos külma piimaga.