Küpsetised
5. september 2022, 09:15

NUTIKAS JA KIIRE! Argine plaadipirukas toidab palju näljaseid

Suur rikkalik pirukas hakkliha ja erinevate köögiviljade ning seentega toidab suuremagi seltskonna. Kui külmkapis või sügavkülmas on lehttainast, siis saab sellise suvise maitsva pirukad väga hõlpsalt valmis küpsetada.  Seda saab hiljem ka ahjus või pannil üles soojendada.

Koostisosad
1 tk Suur sibul
2 spl Või
400 g Veise- või kanahakkliha
2 spl Taco maitseaine
200 g Aedoad
250 g Kukeseened
1 tk Paprika
1 tk Suvikõrvits
500 g Lehttainas
200 g Sulatatud juust
3 spl Salsakaste
5 spl Ketšup
200 g Kirsstomatid
125 g Riivjuust
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Koori ja haki sibul, prae pannil 1 sl võis mõõdukal kuumusel 2-3 minutiga pehmemaks. Suurenda pliidikuumust, pane pannile hakkliha ja pruunista. Maitsesta taco maitseainega. Lase jahtuda.

2. Lõika oakaunadel otsad ära ja keeda ube soolakas vees 5-6 minutit. Kurna. Lõika soovi korral väiksemateks juppideks.

3. Puhasta ja tükelda seened. Prae kuival pannil kuni vesi on aurustunud, lisa 1 sl võid ja prae läbi. Lõika paprika ja suvikõrvits väikesteks kuubikuteks.

4. Rulli tainas lahti ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Lõika 5 mm kaugusele äärest sisselõige. Määri tainale sulatatud juust, nirista peale ketšupit ja salsat.

5. Laota ühtlaselt peale hakkliha-sibulasegu, oad, suvikõrvits, paprika ja seened. Pane peale poolitatud tomatid. Maitsesta soola ja pipraga. Puista peale riivjuust. Küpseta 220-kraadises ahjus 20-25 minutit või kuni tainas on krõbe ja juust veidi pruunistunud.