Tiina Lebane 3. juuli 2022 17:19
Soolase ja magusa õnnis liit on selle marinaadi puhul garanteeritud. Kurgiviilud, nagu ka näiteks suvikõrvitsaviilud, võtavad maitse kiiresti ligi ja paari tunniga on maitsev lisand söömisvalmis. Muide, sama marinaadi, milles on 1 osa veiniäädikat, 2 osa suhkrut ja 3 osa vett, sobib kasutada ka heeringa või keedetud peedi marineerimiseks. Proovi!

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: üle 60 min
10 minutit + 2 tundi maitsestumiseks

Koostisosad
700 g kurki
1 sl soola
MARINAAD
1 dl valge veini äädikat
2 dl suhkrut
3 dl vett

Valmistamine

1. Pese kurgid ja lõika õhemateks viiludeks. Sega soolaga läbi ja jäta umbes tunniks ajaks sõelale nõrguma.

2. Vahepeal vala kaussi kokku marinaadiained ja sega, kuni suhkur on lahustunud.

3. Tõsta kurgid sõelalt purki või suuremasse kaussi, vala marinaad peale ja lase umbes tund aega külmkapis maitsestuda. Valmis!