Foto: Jaan Heinmaa
Salati retseptid
11. juuli 2022, 08:36

KERGEMAKS PUHKUSEKS! Rohelise kastmega pastasalat

Hea salati võlu on tihtilugu seotud maitsva salatikastmega. Siin on selleks basiilikust, spinatist ja avokaadost rohelist värvi saanud jogurti-majoneesikombo, millele anšoovis annab pikantse maitse. Pastasalat on teadagi kõige maitsvam värskelt. Kui salatit peaks järele jääma, siis järgmisel päeval lisa sellele paar supilusikatäit vett, et salatile uuesti “elu” sisse saada. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
300 g Fusilli või muu pasta
200 g Toorsuituspeekon
250 g Kirsstomatid
1 karp Värske spinat (90-100g)
Murulauk
ROHELINE SALATIKASTE
1 dl Maitsestamata jogurt
1 dl Majonees
10 tk Anšoovis
1 peotäis Värske basiilik
0.33 karpi Värkse spinat
1 tk Väike avokaado
2 spl Valge veini äädikas
Sool
0.5 tl Küüslaugupipar
2 spl Vesi (või rohkem)

Valmistamine

1. Keeda pasta soolaga maitsestatud vees vastavalt pakil olevale juhendile parajalt pehmeks (al dente). Loputa külma vee ll, jäta nõrguma. Aseta peekoniviilud küpsetuspaberile ahjuplaadil ja küpseta 200-kraadise ahju ülemises osas umbes 15 minutit või kuni peekond on kuldne ja krõbe. Tõsta köögipaberile nõrguma ja jahtuma.

2. Salatikastme jaoks mõõda kõik ained mikserikannu ja töötle paksuks kastmeks. Timmi kaste veega pisut vedelamaks, aga ära lisa vett liiga palju, sest kaste peaks jääma siiski pigem paksem kui vedelam.

3. Vala keedetud pasta suurde kaussi, lisa poolitatud kirsstomatid ja veidi väiksemaks rebitud spinatilehed (kaks kolmandikku karbist). Murra või lõika kääridega peekon suuremateks tükkideks hulka. Lisa umbes 2/3 kastmest ja sega kõik läbi. Kui vaja, lisa veidi soola. Lisa ülejäänud kaste, sega kergelt ja serveeri kohe.