Omlett. Arhiivipilt
Foto: Panthermedia/ScanpixEVELIN ILVESE KOKAKOOL | Õhuline hommikuomlett kirsstomatitega (4)
Omlett sobib nii hommikusse kui ka õhtusse. See siin on üks eriti edev ja kohev taldrikutäis, mida passib ka kallimale pakkuda.
Vaja on
Vaja läheb (2-le):
20 värvilist kirsstomatit
4 muna
2 spl vahukoort (või hapukoort)
1 kuhjaga spl riivjuustu
Soola ja pipart ja tüümiani maitseks
Sorts head õli ja tükike võid praadimiseks
Tee nii:
Lõika tomatid pooleks ja pruunista kuumal pannil õlis mõni minut. Samal ajal vispelda munad kergelt lahti, sega juurde koor ning sool-pipar-tüümian.
Lisa pannile õli vajadusel ja enne munasegu pista sinna üks toekas kild võid.
Keera kuumus keskmiseks ning kalla juurde munasegu.
Raputa peale riivjuust ning kata pann kaanega ning keera kuumus madalaks (3).
Lase hõrgutisel istuda seal nii kaua, kuni ta end üleni kohevaks ajab - klaaskaas on selleks eriti hea valik.
Kui sul on pann, mida saab ahju panna, võid kaane all küpsetamise asemel hoopis ahju kasutada. Sel juhul sobib ideaalselt grillirežiim.
Üleni puhvis hõrgutist serveeri värske salatiga ning naudi hiilgavat hommikusööki, mis sama hästi sobib ka õhtuooteks.
Armastust teie südameisse ja padadesse!
Evelin
Kommentaarid