Pille Enden 24. juuni 2022 07:31
Grillipeo järgsel päeval tasub menüüsse planeerida salat, millesse saab panna söömingust üle jäänud grillitud vorste ja paprikat, aga miks mitte ka muid köögivilju või lihakraami. Muidugi võib salatisse panna ka grillitud kana, liha või hoopis kala. 

Kogus: seitsmele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
400 g Meelepärane pasta
300 g Grillvorstid
4 dl Grillitud paprika ja/või muud köögiviljad
2 tk Sellerivars
150 g Feta, brõnsa või mozzarella juust
150 g Kirsstomatid
2 dl Hakitud basiilik
KASTE
3 spl Värskelt pressitud sidrunimahl
2 tl Värskelt riivitud sidrunikoor
1 spl Tomatipasta
2 tk Küüslauguküüs
1 tk Šalottsibul
6 spl Oliiviõli
1.5 tl Hakitud tüümian
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Keeda pasta rohkes soolakas vees pehmeks. Kurna, aga jäta 0,5 dl keeduvedelikku kastme jaoks alles. Nirista peale veidi oliiviõli ja lase jahtuda.

2. Sega sidrunimahl ja – riivitud koor ning tomatipasta omavahel. Lõika kooritud šalottsibul hästi õhukesteks ratasteks ja haki küüslauk. Sega mõlemad sidrunimahla-tomatipasta segusse ja lisa hakitud tüümian. Kalla hulka 6 sl oliiviõli ja kõrvaletõstetud pastakeeduvedelik. Maitsesta soola ja pipraga ning klopi ühtlaseks.

3. Lisa pastale viiludeks lõigatud vorstid, paprika ja muud köögiviljad, õhukesteks viiludeks lõigatud sellerivarred, tükeldatud juust ja kaste. Lõpuks sega hulka poolitatud tomatid. Maitsesta soola ja pipraga, kui vaja, ning puista peale hakitud basiilikut.