Pille Enden 27. juuni 2022 07:40
Tortilla krõpsud kuulsa mehhikopärase avokaadodipi ja krevettidega on küll üks hõrk amps. Seda suupistet võib pakkuda grilliõhtu alustuseks või suupistelauale.   Krevetid võib küpsetada grillil või praadida kuumal pannil. Quacamole valmistamiseks peaksid avokaadod olema üsna küpsed.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
RETSPT
400 g Suurem kooritud krevett
0.5 tk Värskelt pressitud sidrunimahl
Sool
Tortilla krõpsud
Sidruni- või laimisektorid serveerimiseks
Õli praadimiseks
MAITSEAINESEGU
1 tl Küüslaugupulber
1 tl Jahvatatud paprika
0.5 tl Kuivatatud pune
0.5 tl Kuivatatud tüümian
0.5 tl Sool
0.25 tl Cayenne'i pipar
QUACAMOLE
2 tl Suur avokaado
2 spl Värskelt pressitud sidruni- või laimimahl
1 tk Väike punane sibul
2 tk Küüslauguküüs
Koriandrilehed

Valmistamine

1. Sega kõigepealt kokku maitseainesegu ained. Sega krevetid sidrunimahla ja maitseaineseguga ning jäta dipi valmistamise ajaks maitsestuma.

2. Siis valmista quacamole. Koori avokaadod, suru viljaliha kahvliga katki ja lisa laimi- või sidrunimahl. Haki sibul hästi peeneks. Lisa avokaadopüreele koos purustatud küüslauguga. Maitsesta soola ja pipraga ning sega hulka hakitud koriander.

3. Prae krevette pannil õlis või küpseta grillil mõlemalt poolt 1-2 minutit.

Pane krõpsudele quacamolet ja tõsta peale krevetid. Serveeri kohe sidruni- või laimisektoritega.