Tomatikaste. Arhiivipilt

Foto: Panthermedia/Scanpix
Evelin Ilves, Margit Härma 12. juuni 2022 10:46

Mõnus tomatikaste, mis suveajal teeb iga roa paremaks. Lisaks on siin väga hea kasutada ära veidi liiga pehmeks muutunud tomatid.

Vaja läheb (4-le):

  • 4–5 küüslaugu küünt

  • 500 g tomateid

  • 1 väiksem punane või roheline tšilli

  • peotäis värsket peterselli või koriandrit (või mõlemat)

  • soola ja pipart maitsestamiseks

  • võid ja head õli (oliiviõli on parim) praadimiseks

Tee nii

Haki küüslauk, maitseroheline ja tšilli peeneks. Lõika tomatid pooleks ning eralda neist vedel osa.

Tükelda tomati viljaliha parajaiks tükikesteks. Kuumuta tšillit, küüslauku ja maitserohelist või ning õli madalal tulel paksu põhjaga pannil. Tõsta tasakesi kuumust nii, et küüslauk hakkab kuldseks muutuma. Nii tekib kastmele mõnus magusus.

Nüüd on aeg lisada pannile tomatid ning lasta kogu „gemüsel“ umbes pool tundi pannil podiseda, kuni kaste pakseneb ja maitse kirgastub.

Lõpuks maitsesta soola ja pipraga, võid veel pisut oliiviõli lisada. Naudi mistahes grill-, liha-või köögiviljaroa juurde!

Seisab kuumalt purki suletuna ja kohe maha jahutatuna mitu nädalat külmikus ootes su järgmist grilliõhtut.

Evelin

* algse retsepti autor on Margit Härma