Pille Enden 10. juuni 2022 08:42
Esimesed rabarberid ja nendest küpsetatud koogid on alati nii oodatud! Kooki tasub küpsetada kohe plaaditäie, sest siis jagub sellest suuremalegi seltskonnale. Mascarpone annab koogile mahlasust ja vürtsid põnevat maitset. Kook maitseb hästi nii soojalt kui jahtunult.

Koostisosad
7 tk Rabarberivars
2.5 dl Suhkur (pluss 2 spl)
1.5 tl Kaneel
4.5 dl Nisujahu
2 tl Vanillisuhkur
2 tl Jahvatatud kardemon
1.5 tl Küpsetuspulber
1 tl Sooda
0.5 tl Sool
1.5 dl Rapsiõli
2.25 dl Hapupiim
5 spl Mascarpone
Tuhksuhkur peale puistamiseks

Valmistamine

16 tk

1. Haki rabarber. Pane kastrulisse, lisa 2 sl suhkrut ja kaneel. Kuumuta 5-6 minutit kuni rabarber pehmeneb, kuid ei lagune.

2. Sega jahu, 2,5 dl suhkrut, vanillisuhkur, kardemon, küpsetuspulber,sooda ja sool omavahel. Lisa hulka õli, hapupiim ja mascarpone ning sega ühtlaseks.

3. Tõsta tainas küpsetuspaberiga kaetud 25x30 cm ahjuplaadile ja silu pealt.

4. Tõsta peale rabarber ja nirista ka kuumutamisel eraldunud vedelik.

5. Küpseta 180-kraadises ahjus 40-45 minutit või kuni sissetorgatud tikk väljub puhtana. Lase jahtuda ja puista peale tuhksuhkrut.