Koostisosad
7 tk Rabarberivars
2.5 dl Suhkur (pluss 2 spl)
1.5 tl Kaneel
4.5 dl Nisujahu
2 tl Vanillisuhkur
2 tl Jahvatatud kardemon
1.5 tl Küpsetuspulber
1 tl Sooda
0.5 tl Sool
1.5 dl Rapsiõli
2.25 dl Hapupiim
5 spl Mascarpone
Tuhksuhkur peale puistamiseks
Valmistamine
16 tk
1. Haki rabarber. Pane kastrulisse, lisa 2 sl suhkrut ja kaneel. Kuumuta 5-6 minutit kuni rabarber pehmeneb, kuid ei lagune.
2. Sega jahu, 2,5 dl suhkrut, vanillisuhkur, kardemon, küpsetuspulber,sooda ja sool omavahel. Lisa hulka õli, hapupiim ja mascarpone ning sega ühtlaseks.
3. Tõsta tainas küpsetuspaberiga kaetud 25x30 cm ahjuplaadile ja silu pealt.
4. Tõsta peale rabarber ja nirista ka kuumutamisel eraldunud vedelik.
5. Küpseta 180-kraadises ahjus 40-45 minutit või kuni sissetorgatud tikk väljub puhtana. Lase jahtuda ja puista peale tuhksuhkrut.
Kommentaarid (0)