Salati retseptid
8. juuni 2022, 07:31

HEA RANNAHOOAJAKS | Juursellerisalat

Juurseller on pisut unarusse jäänud köögivili, mis vahel vajab lihtsalt õiget retsepti. Kindlasti soovitan sellerit mõni minut keeta, sest nii tuleb vilja loomulik magusus paremini esile ja on ka hamba all mõnusam. Siinses retseptis kümbleb see kalorivaene ja pähklise maitsega juurikas lisaks ka äädika-sinepikastmes. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
1 tk Suurem juurseller (u 500 g)
1 dl Köögiviljapuljong
2 spl Õunaäädikas
1 tl Magus sinep
2 spl Õli
Sool
Must pipar
1 tk Hapum õun (u 200g)
80 g Külmsuitsu veiseliha, viilutatud (Saaremaa)
LISAKS
Murulauk
50 g Hapukoor

Valmistamine

1. Koori juurseller. Lõika 0,5 cm paksusteks viiludeks ja need omakorda 4-5 mm paksusteks ribadeks. Vala puljong potti, lisa selleriribad, lase keema tõusta ja keeda 6-7 minutit, kuni seller on veidi pehmenenud ja vedelikku vähemaks keenud. Tõsta jahtuma.

2. Vahepeal valmista kaste: sega kausis kokku äädikas, sinep ja õli ning maitsesta soola ja pipraga. Sega kaste veel sooja selleriga läbi ja tõsta jahtuma.

3. Koori õun, viiluta ja lõika selleriga sarnasteks ribadeks. Sega õuna- ja selleriribad kokku. Lõpuks lõika ribadeks ka singiviilud ja lisa salatile. Maitse salatit ja kui vaja, lisa soola-pipart.

4. Serveerides puista peale hakitud murulauku ja paku kõrvale hapukoort, mida sööjad saavad soovi korral oma portsjonile tõsta.