Nädala kook
27. mai 2022, 10:22

NÄDALA KOOK | Toorjuustu-šokolaadikook

Selles koogis on koos justkui kaks kooki – toorjuustu- ja šokolaadikook. Paks kreemjas toorjuustutäidis sisaldab kahte sorti šokolaadi, nii saab kooki lahti lõigates näha toredat heleda-tumeda kihi vaheldumist. Ära kooki üle küpseta! Las sisu olla veel võbelev, kui ahju välja võtad, alles päriselt maha jahtudes muutub täidis tahkeks, jäämata siiski kõvaks. Kõige maitsvam ongi kook küpsetamisele järgneval päeval, kui ta on üle öö saanud külmkapis taheneda. 

Koostisosad
PÕHI
200 g Digestiivküpsised
0.5 dl Suhkur
0.25 tl Sool
0.75 dl Kakaopluber
100 g Sulatatud või
HELE TÄIDIS
200 g Valge šokolaad
400 g Vanilliga toorjuust
125 g Mascarpone
3 tk Muna (M)
TUME TÄIDIS
200 g Tume šokolaad (70%)
400 g Vanilliga toorjuust
125 g Mascarpone
3 spl Suhkur
3 tk Muna (M)
Kakaopulber peale

Valmistamine

12 tk

1. Vooderda 24 cm lahtikäiva koogivormi põhi ja küljed küpsetuspaberiga. Tükelda küpsised köögikombaini, lisa suhkur, sool ja kakaopulber ning töötle puruseks seguks. Sulata või, vala küpsisepurule ja sega läbi. Suru mass koogivormi põhja ja küpseta umbes 10 minutit, kuni põhi paistab kuiv. Lase toatemperatuuril maha jahtuda.

2. Heleda täidise tegemiseks tükelda šokolaad potti ja lase hästi madalal kuumusel sulada, sega aeg-ajalt. Tõsta toorjuust ja mascarpone kaussi ning töötle mikseriga läbi. Vahepeal tõmba spaatliga kausiservad puhtaks, et kogu mass oleks läbi vahustatud. Lisa mikserdades hulka vedel šokolaad ja ükshaaval ka munad. Laota täidis põhjale, silu pealt ja tõsta külmkappi, kuni valmistad tumedat täidist.

3. Tükelda tume šokolaad potti ja lase hästi madalal kuumusel sulada, sega aeg-ajalt. Tõsta toorjuust, mascarpone ja suhkur kaussi ning töötle mikseriga läbi. Lisa mikserdades hulka vedel šokolaad ja ükshaaval ka munad, iga kord hoolikalt vahustades. Tõsta tume täidis lusikashaaval vormi heleda täidise peale ja silu pealt ühtlaseks.

4. Kuumuta ahi 170 kraadini ja küpseta kooki ahju alumises kolmandikus umbes 70 minutit, kuni see on küps, kuid keskelt veel veidi võbelev. Lase toasoojas maha jahtuda ja tõsta järgmise päevani külmkappi tahenema. Enne serveerimist puista peale kakaopulbrit.