Sinepises piimakastmes tursk köögiviljapüreega

Foto: Jaan Heinmaa
Tiina Lebane 26. mai 2022 09:15
Maheda, kergelt magusa maitsega porgandi-juurselleripüree on suurepärane lisand sinepisele valge kala kastmele. Ehtne näide selle kohta, kuidas lihtne argitoit võib kõhule elamust pakkuda!

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
KÖÖGIVILJAPÜREE
400 g Porgand
400 g Juurseller
Sool
Must pipar
Riivitud muskaatpähkel
1.5 dl Piim
TURSAKASTE
1 tk Väiksem tursafilee (u 600g)
1 tl Sool
0.5 tk Värskelt pressitud sidrunimahl
3 dl Piim
1 dl Puljong
2 spl Nisujahu
3 tl Teraline sinel

Valmistamine

1. Koori porgandid ja seller, haki väikesteks tükkideks ning keeda soolaga maitsestatud vees pehmeks. Vala vesi ära, lisa potti piim ja püreesta köögiviljad nuimikseriga. Maitsesta püree soola, pipra ja muskaatpähkliga. Hoia soojas, kuni valmitad kastme.

2. Lõika ala suuremateks tükkideks, puista peale soola ja pigista sidrunimahla, sega läbi ja jäta ootele. Vala piim ja puljong potti ning kuumuta keemiseni. Sega jahu 4 sl veega ja nirista potti, samal ajal segades. Lase keskmisel kuumusel 2-3 minutit keeda, maitsesta soola, pipra ja sinepiga. Lisa kalatükid kastmesse, kuumuta uuesti keemiseni ning hauta keskmisel kuumusel 4-5 minutit, kuni kala on läbi küpsenud.

3. Serveeri tursakastet köögiviljapüreega.