Taimetoidu retseptid
16. mai 2022, 11:29

SÄRTSU ARGIPÄEVA | Vahemere köögiviljasupp

Puhtalt taimne köögiviljasupp sobib argiõhtuks kogu perele ja valmib kiiremini, kui oskad oodata. Sellele aitab kaasa see, et köögivilju ei pea korraga potti tükeldama, vaid osaga nendest saad tegeleda siis, kui supipõhi juba podiseb. Eraldi praetud paprika-suvikõrvits-porru saab küll küpseks, kuid jääb veel mõnusalt krõmpsuks ja annab sellisena supile eriti mõnusa maitse. Värsked basiilikulehed lisavad Vahemere hõngu veelgi.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
1 tk Suur sibul
3 tk Küüslauguküüs
1 tk Suur porgand
200 g Juurseller
400 g Kartul
6 spl Oliiviõli
Sool
Must pipar
1 tl Suitsupaprikapulber
2 tk Loorberileht
1 prk Tükeldatud tomatid (400g)
1 l Aedviljapuljong
1 tk Punane paprika
1 tk Väike porru
200 g Suvikõrvits
Värske basiilik

Valmistamine

1. Puhasta sibul ja küüslauk ja haki peeneks. Koori porgand, seller ja kartulid ning lõika u 1 cm kuubikuteks. Kuumuta poti põhjas 4 sl õli ja prae selles sibul ja küüslauk klaasjaks. Lisa tükeldatud köögiviljad ja kuumuta aeg-ajalt segades umbes 5 minutit, maitsesta tugevalt soola ja pipraga. Lisa paprikapulber ja loorberilehed, tomatikonserv ja kuum puljong. Lase supil vaikselt kaane all podiseda umbes 20 minutit.

2. Vahepeal puhasta paprika seemnetest, poolita porru pikuti ja loputa liiv välja. Lõika paprika, suvikõrvits ja porru õhukesteks ribadeks. Kuumuta väikeses potis 2 sl õli ning prae selles keskmisel kuumusel paprika, suvikõrvitsat ja porrut 4-5 minutit, kuni köögiviljad hakkavad pehmenema, kuid on veel pisut krõmpsud.

3. Jaga supp portjoniteks ja tõsta igasse taldrikusse ka väiksemast potist köögiviljasegu. Tõsta peale basiilikulehti ja paku kõrvale head sepikut või juuretisesaia.