Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 40-60 min
Koostisosad
1 tk Suur sibul
3 tk Küüslauguküüs
1 tk Suur porgand
200 g Juurseller
400 g Kartul
6 spl Oliiviõli
Sool
Must pipar
1 tl Suitsupaprikapulber
2 tk Loorberileht
1 prk Tükeldatud tomatid (400g)
1 l Aedviljapuljong
1 tk Punane paprika
1 tk Väike porru
200 g Suvikõrvits
Värske basiilik
Valmistamine
1. Puhasta sibul ja küüslauk ja haki peeneks. Koori porgand, seller ja kartulid ning lõika u 1 cm kuubikuteks. Kuumuta poti põhjas 4 sl õli ja prae selles sibul ja küüslauk klaasjaks. Lisa tükeldatud köögiviljad ja kuumuta aeg-ajalt segades umbes 5 minutit, maitsesta tugevalt soola ja pipraga. Lisa paprikapulber ja loorberilehed, tomatikonserv ja kuum puljong. Lase supil vaikselt kaane all podiseda umbes 20 minutit.
2. Vahepeal puhasta paprika seemnetest, poolita porru pikuti ja loputa liiv välja. Lõika paprika, suvikõrvits ja porru õhukesteks ribadeks. Kuumuta väikeses potis 2 sl õli ning prae selles keskmisel kuumusel paprika, suvikõrvitsat ja porrut 4-5 minutit, kuni köögiviljad hakkavad pehmenema, kuid on veel pisut krõmpsud.
3. Jaga supp portjoniteks ja tõsta igasse taldrikusse ka väiksemast potist köögiviljasegu. Tõsta peale basiilikulehti ja paku kõrvale head sepikut või juuretisesaia.
Kommentaarid (0)