Rabarberi-toorjuustutäidisega keeks

Foto: Jaan Heinmaa
Nädala kook
6. mai 2022, 09:45

NÄDALA KOOK | Rabarberi-toorjuustutäidisega keeks

Esimesed kevadised rabarberid kuulutavad värske koogiaja avatuks. Nüüd saab jälle magusalaule valmistada värskeid ja hapukaid magustoite ning küpsetisi.  Selle pehme keeksi keskel on rabarberi-toorjuustu täidis, mis teeb  küpsetise eriti mahlaseks. Keeksi valmistamisel on oluline, et ained oleksid toasoojad. Selleks tuleks need varakult külmkapist välja tõsta.

Koostisosad
125 g Või pluss vormi määrimiseks
2 dl Suhkur
3 tk Muna
4.5 dl Nisujahu
1.5 tl Küpsetuspulber
1.5 dl Piim
RARBARBERIMOOS
200 g Rabarber
1 spl Või
1 spl Fariinsuhkur
0.5 tl Riivitud muskaatpähkel
Sool
TOORJUUSTUTÄIDIS
150 g Maitsestamata toorjuust
3 spl Suhkur
1 tk Muna

Valmistamine

10-12 tk

1. Paneahi 175 kraadile sooja. Määri keeksivorm hoolikalt võiga. Haki rabarberivarred.

2. Valmista rabarberimoos. Pane 1 sl võid ja fariinsuhkur pannile, lisa rabarber ja kuumuta kuni vedelik on aurustunud. Maitsesta muskaadiga.

3. Taina valmistamiseks vahusta 125 g võid suhkruga heledaks vahuks, lisa ükshaaval toasoojad munad ja vahusta.

4. Sega jahu küpsetuspulbriga. Sega muna-võivahu hulka pool jahust ja siis pool piimast. Lisa hulka ülejäänud jahu ja piim, sega ühtlaseks.

5. Hõõru toorjuust, suhkur ja muna eraldi kausis ühtlaseks

6. Tõsta 2/3 tainast vormi ja tee selle keskele pikuti süvend. Kalla sinna toorjuustusegu ja pane rabarberimoos. Tõsta peale ülejäänud tainas.

7. Küpseta 35-45 minutit või kuni keeks on kuldpruun ja keskelt küps.

Võta ahjust, lase 10 minutit vormis jahtuda, siis kummuta vormist.