Rabarberi-toorjuustutäidisega keeks
Foto: Jaan HeinmaaNÄDALA KOOK | Rabarberi-toorjuustutäidisega keeks
Koostisosad
125 g Või pluss vormi määrimiseks
2 dl Suhkur
3 tk Muna
4.5 dl Nisujahu
1.5 tl Küpsetuspulber
1.5 dl Piim
RARBARBERIMOOS
200 g Rabarber
1 spl Või
1 spl Fariinsuhkur
0.5 tl Riivitud muskaatpähkel
Sool
TOORJUUSTUTÄIDIS
150 g Maitsestamata toorjuust
3 spl Suhkur
1 tk Muna
Valmistamine
10-12 tk
1. Paneahi 175 kraadile sooja. Määri keeksivorm hoolikalt võiga. Haki rabarberivarred.
2. Valmista rabarberimoos. Pane 1 sl võid ja fariinsuhkur pannile, lisa rabarber ja kuumuta kuni vedelik on aurustunud. Maitsesta muskaadiga.
3. Taina valmistamiseks vahusta 125 g võid suhkruga heledaks vahuks, lisa ükshaaval toasoojad munad ja vahusta.
4. Sega jahu küpsetuspulbriga. Sega muna-võivahu hulka pool jahust ja siis pool piimast. Lisa hulka ülejäänud jahu ja piim, sega ühtlaseks.
5. Hõõru toorjuust, suhkur ja muna eraldi kausis ühtlaseks
6. Tõsta 2/3 tainast vormi ja tee selle keskele pikuti süvend. Kalla sinna toorjuustusegu ja pane rabarberimoos. Tõsta peale ülejäänud tainas.
7. Küpseta 35-45 minutit või kuni keeks on kuldpruun ja keskelt küps.
Võta ahjust, lase 10 minutit vormis jahtuda, siis kummuta vormist.
Kommentaarid (0)