Vanakooli hapupiimakook kardemoniga
Foto: Evelin ilvesEVELIN ILVESE KOKAKOOL | Vanakooli hapukoorekook kardemoniga (1)
Viimasel ajal tunduvad vanad ja tuttavlikud toidud kutsuvamad mistahes peenest gurmeest. Toit on üks meie põhivajadusi ning hea ja tuttav toit üheks suurimaks baasturvatunde loojaks. Ta aitab meil lausa sedasama ülimat heaolutunnet loovat hormooni sünteesida, mida teeb ka võrratu intiimne läheduseplahvatus. Kuid ta võib ka sooja ning pehmet rahu luua. Nagu näiteks see vanakooli hapukoorekook, mida 40 aastat tagasi veel pea igas kodus teha osati. Jagan teiega täna üht kiiresti valmiva hommikukoogi põhiretsepti.
Vaja läheb
2 muna
100–150 g suhkrut (osa võib vaniljesuhkur olla)
50 g võid, sulatatud
250 g hapukoort (20–30%)
1 tl peenestatud kardemoni ja/või vaniljet
2 sl hakitud pähkleid või mandlilaaste
180–200 g jahu
1,5 tl küpsetuspulbrit
Vormi määrimiseks võid või spreiõli, mannat või kama või riivsaia
Kaunistuseks värskeid marju või pähklipuru või söödavaid lilli või lihtsalt tuhksuhkrut.
Tee nii
Hõõru munad suhkruga paksuks kreemiseks vahuks. Lisa sinna hulka sulatatud ja veidi jahutatud või, kardemon ja/või vanilje ning pähklid.
Seejärel sega sisse hapukoor ning lõpuks ettevaatlikult küpsetuspulbriga segatud jahu. Kalla taigen õlitatud/võitatud ja manna või riivsaiaga ülepuistatud lahtikäivasse koogivormi ning küpseta 180 kraadi juures umbes 30 minutit.
Lase jahtud ning kaunista ja naudi lihtsat maiust, mis sobib oivaliselt pühapäevasele hommikulauale!
Armastust teie südameisse ja padadesse!
Evelin
* Retsepti algse idee autor on Salme Masso
Kommentaarid