Foto: Jaan Heinmaa
Taimetoidu retseptid
31. mai 2022, 12:56

IMEHEA HOMMIKUKS | Topeltjuustuga leivakesed

Riivitud juust ja kodujuust annavad leivakestele mahlakust ja kohevust. Ahjus küpsetamine teeb servad mõnusalt krõbedaks ja peale puistatud seemned annavad lisamaitset. Ahjusoojalt koos värske salati ja kodujuustuga imehea nädalavahetuse hommikusöök!  

Koostisosad
3 dl Nisujahu
2 tl Küpsetuspulber
0.5 tl Sool
100 g Riivitud juust
300 g Kodujuust
1 dl Kohvikoor
50 g Või
Peale erinevad seemned (päevalille-, kõrvitsa-, seesamiseemned)

Valmistamine

1. Sega jahu hulka küpsetuspulber ja sool. Lisa riivitud juust ja kodujuust, kohvikoor ja sulatatud või ning sega tainaks. Ära tainast liiga palju sega, et see sitkeks ei läheks.

2. Aseta küpsetuspaber ahjuplaadile, puista sellele veidi jahu ja aja käega laiali. Tõsta paberile 4 võrdset tainahunnikut, tee käed õliseks ja suru tainas umbes 1 cm paksuseks kettaks. Vormi sedamoodi kõik 4 tainahunnikut. Vajuta kettad tainalõikuriga neljaks kolmnurgaks ja puista peale erinevaid seemneid.

3. Küpseta 225-kraadises ahjus 18-20 minutit, kuni leivakesed on kohevad ja kuldsed. Paku kõrvale kodujuustu, värsket salatit ja muud meelepärast.