Tiina Lebane 28. aprill 2022 07:43
Soolvees marineerimine on ilmselt kõige lihtsam ja lollikindlam viis kodus kala soolata, mis omakorda on odavam, kui osta poest valmis soolatud fileed. Keeda leem varem valmis, et see täielikult maha jahtuks. Kui soovid, võid marinaadile lisada ka mõned terad musta ja vürtspipart. Arvesta sooldumiseks vähemalt ööpäev, võimalusel kaks. Enne söömist patsuta kala köögipaberiga kuivaks ja lõika viiludeks.

Kogus: neljale
Valmistusaeg:
20 minutit + 1 ööpäev maitsestumiseks

Koostisosad
400 g Lõhefilee (võib olla nahaga)
0.5 l Vesi
0.5 dl Sool
1 tl Suhkur

Valmistamine

1. Mõõda potti vesi, sool ja suhkur. Kuumuta keemiseni ja lase vaikselt keeda, kuni sool-suhkur on sulanud. Lase leemel täiesti maha jahtuda.

2. Pühi kalatükk köögipaberiga üle, tõsta sobivasse nõusse ja vala jahtunud leem peale. Jälgi, et kala oleks üleni leeme sees. Kata anum kaanega ja tõsta kala vähemalt üheks ööpäevaks külmkappi maitsestuma.

3. Enne söömist võta kala leemest välja, patsuta köögipaberiga kuivaks ja lõika viiludeks.