Lahtine kalapirukas
Foto: Evelin IlvesEVELIN ILVESE KOKAKOOL | Lahtine kalapirukas
Jagan teiega täna üht mõnusat plaadipiruka retsepti, mis oma olemuselt on justkui slaavi pitsa. Mõnusale hapukoore taignale võib peale panna mistahes meeldib - isegi hakklihaga saab päris tore toit. Kalapirukaks saab ära kasutada ka näiteks kappi seisma jäänud õrnsoolatud kala või teha seda hoopis kalakonserviga. Tänases retseptis kasutasin värskeid lõhe kõhuääri ja filee servasid ning sabasid.
(6-le)
Vaja läheb
Taignaks:
3 muna
1 tl küpsetuspulbrit + 1 tl sidruni v laimi mahla
200g hapukoort
1 tl soola
2 spl majoneesi
1-2 tl musta pässiku pulbrit või seenejahu või trühvlipastat
200g jahu
Täidiseks:
1 punakala filee - lõhe, forell, paalia (500+ grammi)
1 suur sibul, õhukeste viiludena
3 küüslaugu küünt, peeneks hakitud
Peotäis rohelist sibulat ja tilli, peeneks hakitud
200g hapukoort või muredat salatijuustu (Kalamatsi on super, feta sobib ka)
Valget pipart, soola, suhkrut, pisut viina (saab ka ilma).
Tee nii
Sega taigen kokku - see tuleb üpris vedelapoolne ja sügavale ahjuplaadile ning küpseta põhja eelkuumutatud ahjus umbes 200C juures 10 minutit.
Sega sibulaviilud kala filee tükkidega ning lao kenasti kerkinud taigna põhjale. Peale pane hakitud küüslauguga segatud puruks näpitud salatijuust või hapukoort kasutades kalla kala koorega üle ning raputa hakitud küüslauk sinna peale.
Hapukoorele raputa peale ka pisut soola, salatijuustule pole seda vaja - seal on sool juba sees. Pane pirukas uuesti ahju.
Küpseta 180C juures u 20-30 min - kuni küüslaugud kuldseks värvuvad.
Jahuta ja naudi!
Armastust teie südameisse ja padadesse!
Evelin
Kommentaarid (0)