Pille Enden 28. märts 2022 07:13
Paastuajal saab oma lihahimu täiesti patuvabalt rahuldada karamelliseks praetud taimse lihaasendajaga, selleks võib olla seitan, vöner või mõni muu liha-asemik. Muidugi võib roa valmistada ka hoopis krevettide, kana või tofuga, need kõik tuleks eelnevalt pannil küpseks praadida. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
320 g Riisinuudlid või pasta
2 tk Keskmine porgand
1.5 spl Hakitud roheline sibul
2 spl Seesamiõli
1 dl Röstitud soolapähklid
2 spl Hakitud koriander
1 tl Sriracha kaste
KASTE
2 spl Sojakaste
2 spl Hoisin kaste
3 spl Mesi
1.5 tl Tšillikaste
2 tk Küüslauguküüs
KARAMELLINE VÖNER
200 g Viilutatud vöner, seitan või muu taimne lihaasendaja
2 spl Soja- või kalakaste
2 spl Pruun suhkur
1 tk Küüslauguküüs

Valmistamine

1. Kuumuta vesi suures kastrulis keemiseni ja keeda nuudlid al dente vastavalt pakendil olevale õpetusele.

2. Koori porgandid ja lõika tikkudeks, viiluta roheline sibul. Kastmeks sega soja-, hoisin ja tšillikaste, mesi ning riivitud küüslauk.

3. Karamellista vöner. Selleks kuumuta 1 sl seesamiõli pannil, lisa vöner, sojakaste, suhkur ja hakitud küüslauk. Prae kõrgel temperatuuril krõbedaks ja tõsta pannilt ära.

4. Lisa pannile ülejäänud seesamiõli. Prae porgand, roheline sibul ja viilutatud küüslauk kiiresti läbi. Kalla hulka kaste ja sega ainetega.

5. Kurna nuudlid ja pane pannile, sega kastme ja köögiviljadega läbi.

Sega hulka soolapähklid, koriandrilehed, roheline sibul ja sriracha. Serveeri karamellise vöneriga.