Pille Enden 8. aprill 2022 07:22
Ceviche ehk tavapäraselt tsitrusemahlas marineeritud kala või mereannid, maitseb hästi ka siis, kui valmistada see taimsena. Kerge amps sobib pokaalidesse panduna peolauale või nacho tšipsidel serveerituna õhtuseks snäkiks. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
15 minutit + 15 minutit maitsestumiseks

Koostisosad
0.5 tk Punase tšilli kaun
0.5 tk Valge redis
0.5 tk Väike punane sibul
1 spl Oliiviõli
1 tl Valge veini äädikas
0.5 tk Värskelt pressitud laimimahl
4 tk Kirsstomat
1 tk Avokaado
1 spl Hakitud koriandrilehed
1 tk Roheline sibul
Sool
SERVEERIMISEKS
Nacho tšipsid

Valmistamine

1. Lõika tšillikaun hästi õhukesteks viiludeks või haki peeneks. Haki redis ja punane sibul.

2. Sega oliiviõli, äädikas, tšilli, laimimahl ja näpuotsaga soola kausis, lisa redis ja punane sibul ning sega marinaadiga läbi. Jäta 15 minutiks maitsestuma.

3. Lisa marinaadi hakitud kirsstomatid, avokaado, roheline sibul ja koriandrilehed. Maitsesta veel soolaga kui vaja.

4. Tõsta pokaalidesse ja nirista marinaadi peale. Serveeri soovi korral nacho tšipsidega.