Linnuliha retseptid
17. märts 2022, 13:41

Mehhikopärane kana juustukastmes

Olgu argiõhtu või nädalalõpp, üks hea kanaroog sobib igal ajal. Vürtsidega maitsestatud ja juustukastmes küpsenud kana tuleb erakordselt maitseküllane ja mahlane. Roog on üsna mõõdukalt vürtsine, niiet kes tulisemaid elamusi soovib võib tšillit rohkem lisada. Lisandiks sobib keedetud riisi.

Koostisosad
4 tk Broilerifilee
1 tl Tšillipulber
1 tl Küüslaugupulber
0.5 tl Kuivatatud pune
2 tl Jahvatatud paprika
1.5 tl Jahvatatud köömned
0.5 tl Sool
0.25 tl Must pipar
Õli praadimiseks
JUUSTUKASTE
2 spl Või
1 spl Nisujahu
3 dl Piim
0.25 tl Sool
2 dl Riivitud cheddar juust
0.25 tl Cayenne`i pipar
0.25 tl Jahvatatud paprika
1 dl Sulatatud juust

Valmistamine

1. Kuumuta ahi 200 kraadini. Poolita kanafileed pikuti. Sega kokku vürtsid ja maitseained ning hõõru fileed mõlemalt poolt kokku.

2. Prae kanafileed pannil õlis igast küljest pruuniks ja tõsta ahjuvormi põhja.

3. Kastme valmistamiseks sulata või kastrulis. Klopi hulka jahu ja kuumuta segades helepruuniks. Võta pliidilt, kalla hulka külm piim ja vispelda ühtlaseks.

4. Pane kastrul pliidile tagasi ja kuumuta kloppides kuni kaste pakseneb. Sega hulka 1 dl riiv-ja sulatatud juustu. Lisa paprika ja cayenne, maitsesta soolaga kui vaja.

5. Kalla kaste kanale, puista peale ülejäänud riivjuust. Küpseta ahjus 20-25 minutit kuni juust on pruunistunud. Serveeri keedetud riisiga