Sõrnikud
Foto: Taimne Teisipäev15. märts 2022, 08:38
TAIMNE PÄEVARETSEPT | Ukraina retseptide kuu – sõrnikud (5)
Ukraina köögi imemaitsvad sõrnikud on kõige paremad soojalt koos meelepärase lisandiga, näiteks mõnusa koduse moosiga. Sobib paastuks (aga siis moosita).
Vaja läheb
200 g tofut
2 tl suhkrut
80 g jahu
1 tl sidrunimahla
näpuotsatäis soola
30 ml õli
1–2 tl kookospiima soovi korral
Tee nii
Nõruta tofu vedelikust ja tee sõrmede vahel väikesteks tükkideks.
Lisa suhkur, sidrunimahl, sool ja jahu ning sega korralikult läbi. Kui tofu on liiga kuiv, siis lisa 1–2 tl kookospiima.
Saadud segust vormi väikesed pallid, vajuta laiaks ja rulli neid kergelt jahus.
Küpseta sõrnikuid õlis mõlemalt poolt, kuni nad on kuldpruunid.
Serveeri meelepärase lisandiga.
Kommentaarid