Tiina Lebane 13. märts 2022 13:19
Liharullide tegemine võib väheste kogemustega kokkajale tunduda lausa eksamina, aga tegelikult pole see teps mitte nii. Selle retsepti järgi valmib maitsev roog kõigest tunniga. Oluline on lihatükid hoolikalt läbi kloppida, sest nii on liha kergem rulli keerata ja see ka valmib kiiremini, seejuures muredamana. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
30 minutit + 30 minutit ahjus

Koostisosad
800 g Pehme veiseliha
Sool
Purustatud must pipar
1 tl Kuivatatud piparmünt või pune
150 g Ürditoorjuust
Õli praadimiseks
2 dl Kohvikoor
2 tk Küüslauguküüs
1 spl Sinep
1 spl Tume sojakaste

Valmistamine

1. Lõika lihatükk 8 viiluks ja klopi lihahaamriga lõikelaual mõlemalt poolt läbi. Pööra tähelepanu eriti äärtele, et need saaksid võimalikult õhukeseks, siis on lihatükki lihtsam rulli keerata.

2. Puista viiludele veidi soola, pipart ja kuivatatud piparmünti ning määri peale toorjuustu. Keera tihedalt rulli ja pruunista pannil kuumas õlis üle. Tõsta liharullid ahjuvormi.

3. Sega kohvikoore hulka purustatud küüslauguküüned, sinep ja sojakaste ning vala vormi liharullidele. Kui toorjuustu järele jäi, sega seegi hulka. Küpseta 200-kraadises ahjus 25-30 minutit.

Paku kõrvale keedetud kartulit või kartuliputru.