Kirsi-šokolaadikook

Foto: Jaan Heinmaa
Nädala kook
25. veebruar 2022, 10:19

NÄDALA KOOK | Kirsi-šokolaadikook

See, üks õige šokolaadine kakaoküpsistest põhja, rikkaliku šokolaaditäidise ja kirsikattega kook, on tõeline maiasmoka unelm. Koogi saab valmis lihtsamalt kui kirsitäidiseks kasutada kirsimoosi. Siis aga võiks suhkrut veidi vähendada, sest moos on oluliselt magusam kui isevalmistatud täidis. 

Koostisosad
PÕHI
200 g täidisega kakaoküpsiseid (Mesikäpp Dops, Oreo vm)
0,5 dl sulatatud võid
ŠOKOLAADITÄIDIS
100 g võid
180 g tumedat šokolaadi
3 suurt muna
1,5 dl suhkrut
1,5 tl vanilliekstrakti
0,25 tl soola
1,75 dl nisujahu
võid vormi määrimiseks
KIRSITÄIDIS
800 g külmutatud kirsse
3 sl vett
1 värskelt pressitud sidruni mahl
1 dl suhkrut
3 sl maisitärklist
GLASUUR
50 g tumedat šokolaadi
2 sl 35% rõõska koort

Valmistamine

10 tk

1. Pane kirsid (sulatada pole vaja), vesi, sidrunimahl, suhkur ja maisitärklis kastrulisse. Sega läbi ja kuumuta keemiseni. Alanda kuumust ja keeda segades 10 minutit või kuni kirsid pehmenevad ja segu pakseneb.  Lase jahtuda.

2. Kuumuta ahi 175 kraadini. Purusta küpsised kombainis, sega sulavõiga.

3. Suru võiga määritud 23–24 cm pirukavormi põhja. Küpseta ahjus 5–7 minutit. Võta ahjust ja lase jahtuda.

4. Täidiseks sulata või ja šokolaad, sega ühtlaseks. Lase käesoojaks jahtuda.

5. Mikserda munad, suhkur, vanill ja sool tugevaks vahuks. Mikserda hulka šokolaadisegu ja sega hulka jahu.

6. Vala tainas vormi. Küpseta 25 minutit. Võta ahjust ja lase jahtuda.

7. Määri peale kirsitäidis. Kuumuta kastrulis koor. Lisa hakitud šokolaad, lase mõni minut seista ja sega ühtlaseks. Nirista koogile. Serveeri kohe või hoia enne külmkapis.