Küpsetamata magustoidud
18. veebruar 2022, 09:53

EESTI SÜNNIPÄEVANÄDALA KOOK | Kohupiimakook kama ja mustasõstramoosiga

Käes on kamahooaeg! Veebruaris, vabariigi aastapäeva paiku, tuleb kama ikka jälle päevakorda- siis meenub, et see sobib väga paljudesse roogadesse, iseäranis koogi sisse. Tarretatud küpsetamata koogis tuleb kama maitse väga hästi esile. 

Koostisosad
PÕHI
1 pk Meelepärased vormiküpsised (nt karamelli- või kondenspiimamaitselised) 180g
75 g Või
TÄIDIS
8 tk Želatiinileht
400 g Kohupiimapasta
2 dl Hapukoor
5 spl Kamajahu
175 g Mustsõstramoos
2 dl Rõõsk koor 35%
1 dl Suhkur
3 spl Piim
KAUNISTAMISEKS
50 g Kamašokolaad
2 dl Külmutatud või värsked mustad sõstrad

Valmistamine

12 tk

1. Purusta küpsised peeneks puruks ja sega sulavõiga. Suru 23 -24 cm lahtikäiva koogivormi põhja. Pane täidise valmistamise ajaks külmkappi.

2. Pane želatiinilehed 10 minutiks külma vette likku.

3. Sega kohupiimapasta hulka hapukoor, moos ja kamajahu. Vahusta koor suhkruga.

4. Kuumuta piim ja lahusta selles hästi kuivaks pigistatud želatiinilehed. Nirista hoogsalt segades kohupiima hulka. Sega hulka vahukoor. Vala segu vormi ja pane vähemalt 4 tunniks külmkappi tahenema.

Enne serveerimist puista koogile riivitud kamašokolaad ja pane kaunistuseks marjad.