Taimne majonees

Foto: Taimne Teisipäev
Vegan toidud
8. veebruar 2022, 07:09

TAIMNE PÄEVARETSEPT | Taimne majonees

Mõnusa ja kreemja majoneesi saad imelihtsasti valmistada imelisest kikerhernevedelikust ehk aquafabast: majonees jääb õhuline ja siidiselt pehme, mida saad kasutada salatites, dipikastmetes ja muudes põnevates retseptides. 

Vaja läheb

  • 1 purk kikerherned

  • 1 sl sidrunimahl

  • 0,5 tl soola

  • 0,25 tl kurkumi

  • 1 tl sinepit

  • 0,5 tl agaavinektarit

  • pipart maitse järgi

  • 1 klaas õli

Valmistamine

1. Kurna kikerherned, säilitades vedelik. Herneid võid hiljem nt hummuseteos ära kasutada.
2. Kalla vedelik blenderisse ja lisa juurde sidrunimahl, sool, kurkum, sinep, agaavinektar ja pipar.
3. Vahusta 2 minutit blenderis ja seejärel lisa vaikselt juurde õli
4. Vahusta soovitud konsistentsini.