Arhiivipilt

Foto: Unsplash
Salati retseptid
16. jaanuar 2022, 10:16

EVELIN ILVESE KOKAKOOL | Segasumma kalasalat kapijääkidest (5)

Juhatades sisse konservide ja kuivainete ajastu Eestimaa köökides jagan teiega täna üht häbematult head retsepti, mis oma kuluefektiivsuse juures üllatavalt mahlakat maitsebuketti ning pikaajalist täiskõhutunnet pakub. Retsept maavanaema talverepertuaarist.

Vaja läheb

  • 200 g mistahes õli või veega kalakonservi (lõhe, sardiin, tuunikala, makrell, skumbria vms…) või suitsukala

  • 100–200 g riisi, keedetud

  • 2 õuna, riivitud jämedalt

  • 4 porgandit, keedetud, jämedalt riivitud

  • 1 sibul (valge või punane), hakitud

  • 2 muna, kõvaks keedetud, hakitud

  • Lisa teisi köögivilju, mida su kappides või keldris leidub: hapukurk, suvikõrvits, paprika, lillkapsas, porru, keedukartul jne – peeneks hakitult sobivad kõik, mis meeldib ja mida on)

Kastmeks

  • 150 g majoneesi/hapukoort/maitsestamata jogurtit/maitsestamata pehmet kohupiima/õli, sinepit, küüslauku, sidrunit (vali sobilik)

  • Maitseks soola ja suhkrut ja pipart

Tee nii

Sega kõik kokku ja tulemus tagab eluisu veel mõneks ajaks. Heal juhul parandab ka tuju.

Armastust teie südameisse ja padadesse!

Evelin