Arhiivipilt
Foto: UnsplashEVELIN ILVESE KOKAKOOL | Segasumma kalasalat kapijääkidest (5)
Juhatades sisse konservide ja kuivainete ajastu Eestimaa köökides jagan teiega täna üht häbematult head retsepti, mis oma kuluefektiivsuse juures üllatavalt mahlakat maitsebuketti ning pikaajalist täiskõhutunnet pakub. Retsept maavanaema talverepertuaarist.
Vaja läheb
200 g mistahes õli või veega kalakonservi (lõhe, sardiin, tuunikala, makrell, skumbria vms…) või suitsukala
100–200 g riisi, keedetud
2 õuna, riivitud jämedalt
4 porgandit, keedetud, jämedalt riivitud
1 sibul (valge või punane), hakitud
2 muna, kõvaks keedetud, hakitud
Lisa teisi köögivilju, mida su kappides või keldris leidub: hapukurk, suvikõrvits, paprika, lillkapsas, porru, keedukartul jne – peeneks hakitult sobivad kõik, mis meeldib ja mida on)
Kastmeks
150 g majoneesi/hapukoort/maitsestamata jogurtit/maitsestamata pehmet kohupiima/õli, sinepit, küüslauku, sidrunit (vali sobilik)
Maitseks soola ja suhkrut ja pipart
Tee nii
Sega kõik kokku ja tulemus tagab eluisu veel mõneks ajaks. Heal juhul parandab ka tuju.
Armastust teie südameisse ja padadesse!
Evelin
Kommentaarid