Nädala kook
21. jaanuar 2022, 11:34

NÄDALA MAIUS | Pähklikreemi-halvaasai

Suur sai on tõeliselt hea lohutusmaius, mida külma talvise ilmaga küpsetada. Juba ahjust välja imbuvad aroomid panevad suu vett jooksma. Šokolaadine täidis koos mõõduka halvaamaitsega annavad saiale eriti mõnusa meki. 

Koostisosad
8 dl Nisujahu
1 spl Kuivpärm
1.25 dl Suhkur
100 g Pehme või
2 tk Muna
2.5 dl Piim
1 tl Sool
1 tl Vanilliekstrakt
TÄIDIS
200 g Šokolaadi-pähklikreem
100 g Halvaa
1 tk Muna pintseldamiseks

Valmistamine

1. Sega kausis jahu, pärm ja sool. Sega hulka käesoe piim. Lisa suhkur, munad ja vanillekstrakt. Sega-sõtku ühtlaseks tainaks.

2. Sõtku hulka või. Lase tainal kerkida kahekordse mahuni, selleks kulub umbes 1-1,5 tundi.

Kuumuta ahi 175 kraadini. Rulli tainas jahusel laual umbes 5 mm paksuseks ristkülikuks. Määri peale pähklikreem ja puista murendatud halvaa.

3. Keera pikemast küljest rulli. Suru rull käega lamedamaks ja lõika terava noaga keskelt pikuti pooleks. Põimi pooled palmikuks nii, et täidise pool jääb üles. Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja lase 15 minutit kerkida.

4. Pintselda tainas pealt munaga. Küpseta 25 minutit. Võta ahjust, lase jahtuda ja naudi.