Tomatine läätsehautis

Foto: Taimne Teisipäev
Vegan toidud
11. jaanuar 2022, 07:18

TAIMNE PÄEVARETSEPT | Tomatine läätsehautis

Proovi seda valgurikast soojendavat hautist, mis valmib vaid ühes potis. Kogusest jagub 5-6 portsjoniks.

Vaja läheb

  • 1 tass kuivatatud punased läätsi

  • 1 purk kurnatud ja loputatud kidney ube

  • 1 hakitud sibul

  • 2 hakitud küüslauguküünt

  • 1 purk purustatud tomateid

  • 1 spl jahvatatud vürtsköömneid

  • 2 spl paprikapulbrit

  • 400-500 g šampinjone

  • suhkrut, soola, pipart, maitsepärmi maitse järgi

  • 1 tl tšillihelbed

 Tee nii

1. Valmista läätsed pakendil oleva õpetuse kohaselt suures potis (umbes 10 minutit).
2. Kui läätsed on pehmed, lisa 1 tassitäis vett, hakitud sibul, tomatikonserv, küüslauk ja oad.
3. Lisa ka kõik maitseained ning lase keema tõusta. Lisa seened (soovi korral võid seeni ka enne patta lisamist praadida) ja lase toidul madalal kuumusel umbes 20 minutit podiseda.
4. Serveeri maitserohelisega ja kõrvale paku näiteks aurutatud riisi või hapusaiaga.